Na rozehřátém oleji osmahněte cibulku a slaninu, když zavoní, přidejte posekaný a předem spařený špenát
a česnek. Vše krátce osmahněte a pánev odstavte z ohně.
Do zchladlé pánve klepněte vejce, osolte a důkladně vše promíchejte. Postupně vmíchávejte pšeničnou
krupici. Italové používají krupici z tvrdé pšenice semolina ale nočky se povedou i z naší běžné dětské
krupičky.
Namíchané těsto má být měkké protože bude 15 minut přikryté odpočívat. V té době natáhne vlhkost
krupice a těsto zpevní. Dvěma lžícemi postavenými proti sobě pak tvořte nočky a zavářejte je ve vývaru.
Pro jistotu můžete udělat první zkušební nok. Pokud je tvrdý přidejte do těsta trochu oleje, pokud řídký
přisypte maličko bramborového škrobu.