Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

VÝVAR S ITALSKÝMI NOKY

NOČKY KTERÉ DOVEDE KAŽDÝ
do hodiny průměrná cena jednoduchá
Vývar podle vašeho uvážení a možností zavařený krupicovými nočky se slaninou, cibulí, špenátem a česnekem.
VÝVAR S ITALSKÝMI NOKY
6 porcí

Suroviny


zeleninový vývar i jiný 2 l
vejce 2 ks
pšeničná krupice 100 g
olivový olej 60 ml
cibule případně šalotka 60 g
špenát 60 g
anglická slanina 60 g
sůl mořská 10 g
česnek 20 g
petrželová nať  

Variace a možnosti

Postup


1

Na rozehřátém oleji osmahněte cibulku a slaninu, když zavoní, přidejte posekaný a předem spařený špenát a česnek. Vše krátce osmahněte a pánev odstavte z ohně.

2

Do zchladlé pánve klepněte vejce, osolte a důkladně vše promíchejte. Postupně vmíchávejte pšeničnou krupici. Italové používají krupici z tvrdé pšenice semolina ale nočky se povedou i z naší běžné dětské krupičky.

3

Namíchané těsto má být měkké protože bude 15 minut přikryté odpočívat. V té době natáhne vlhkost krupice a těsto zpevní. Dvěma lžícemi postavenými proti sobě pak tvořte nočky a zavářejte je ve vývaru. Pro jistotu můžete udělat první zkušební nok. Pokud je tvrdý přidejte do těsta trochu oleje, pokud řídký přisypte maličko bramborového škrobu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]