Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TVAROHOVÝ DORT S JAHODAMI

LEHKÝ NEPEČENÝ DORT
během dopoledne průměrná cena střední
Podle druhu formy můžete vytvořit dort nebo jiný velmi zajímavý dezert a zároveň ho na principu tohoto receptu proměnit podle druhu použitého ovoce.
TVAROHOVÝ DORT S JAHODAMI
rozpis na dotrovou formu (23 cm)

Suroviny


tvaroh měkký polotučný 500 g
cukr moučka 100 g
cukr vanilinový sáček 20 g
citronová šťáva 1/2 citronu 30 ml
jahody 250 g
máta  
šlehačka 33% 250 ml

Variace a možnosti

Postup


1

Nejprve třete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého tvarohového krému. Poté do něho vmíchejte větší část jahod pokrájených na menší kousky.

2

V deci a půl vody s troškou cukru rozpusťte želatinu a ve vodní lázni ji zahřejte. Ještě dosti teplou želatinu zašlehejte do tvarohové hmoty a rychle vše vložte do formy, nebo formiček. Můžete také tvarohovou hmotu krátce zahřát v mikrovlnné troubě aby po smíchání s želatinou okamžitě neztuhla.

3

V lednici nechte formu s dezertem ztuhnout. Počítejte nejméně 2 hodiny.

4

Jednotlivé řezy tvarohového dortu zdobte šlehanou smetanou a řezy jahod jakož i lístky máty.

5

Můžete také zamíchat většinu ušlehané smetany do tvarohové hmoty se želatinou a tím tak dezert "vylehčit" a zjemnit.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]