Postup
Nejprve třete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého
tvarohového krému. Poté do něho vmíchejte větší část jahod pokrájených na menší kousky.
V deci a půl vody s troškou cukru rozpusťte želatinu a ve vodní lázni ji zahřejte.
Ještě dosti teplou želatinu zašlehejte do tvarohové hmoty a rychle vše vložte do formy, nebo formiček.
Můžete také tvarohovou hmotu krátce zahřát v mikrovlnné troubě aby po smíchání s želatinou okamžitě
neztuhla.
V lednici nechte formu s dezertem ztuhnout. Počítejte nejméně 2 hodiny.
Jednotlivé řezy tvarohového dortu zdobte šlehanou smetanou a řezy jahod jakož i lístky máty.
Můžete také zamíchat většinu ušlehané smetany do tvarohové hmoty se želatinou a tím tak dezert
"vylehčit" a zjemnit.