Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TVAROHOVÁ ROZHUDA

BABIČČINA TRADIČNÍ KLASIKA
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Skvělá pomazánka, kterou zvládnou připravit i děti a která mnohým z nás dětství připomene.
TVAROHOVÁ ROZHUDA
na 400g pomazánky

Suroviny


tvaroh měkký 250 g
tavený sýr smetanový 100 g
smetana 12% nebo šlehačka 50 ml
sůl  
kmín mletý  
pažitka  

Variace a možnosti

Místo taveného sýra můžete tvaroh vymíchat jenom s kysanou smetanou. Zajímavou příchuť dodá rozhudě i trochu nakládaného křenu. Také bylinková sůl této dobrotě neuškodí.

Postup


1

Cibuli nakrájejte co nejjemněji, osolte ji a promíchejte s mletým kmínem a nechte chvíli změknout.

2

Tavený sýr rozmíchejte či rozšlehejte se smetanou, přidejte tvaroh, nasekanou pažitku a změklou cibuli. Podávejte s čerstvým chlebem nebo pečivem ale hlavně s radostí a zdobené úsměvem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]