Postup
Do osolené vody dejte vařit nejprve hovězí a za nějaký čas vepřové maso a polovinu cibule rozkrájené na kousky a také snítky
celerové nati a libečku. Vše vařte do měkka.
Do dalšího hrnce dejte vařit celou omytou červenou čepu a vařte ji asi tak 20 - 30 minut (až ji lze snadno loupat).
Ve velkém kastrolu pak na sádle nejprve opékejte nudličky uzeného boku a pak stejnoměrně nakrájenou kořenovou zeleninu a
to tak dlouho, až se začne na okrajích opékat. Tehdy přidejte na hrubší kousky krájenou cibuli a po chvíli ještě rajčatový protlak.
Když se vše osmahne přidejte bobkový list (3), celý pepř (10) a nové koření (3). Do tohoto základu pak dejte kousek másla vše
zalijte vývarem z masa, přidejte na kostky pokrájené loupané brambory, a na hrubší nudle krájené zelí. Je dobré ho nejprve
spařit vroucí vodou. Vše zvolna vařte asi dvacet minut.
Vařené maso nakrájejte na větší kousky. Červenou řepu rychle zchlaďte ve studené vodě a pak oloupejte a následně pokrájejte
na kostky. Maso i řepu vložte do téměř uvařené zeleniny, případně dosolte a nechte jen velmi zvolna vařit (probublávat) pár
minut a pak, odstavenou polévku z plotny nechte deset minut dojít pod poklicí.
Polévku před podáváním přivoňte nasekaným libečkem a petrželkou a na talíři ji doplňte kysanou smetanou.