Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TOFU V MÍCHANICI

CHUTNÁ I BEZ MASA A SLANINY
do 20 minut levný pokrm jednoduchá
Vždy se hodí nějaká variace na téma jak upravit to, co je v lednici k dojedení. Míchanice je zaručený způsob a když ji vylepšíte uzeným tofu a kopřivami, překvapí vás výsledná chuť.
TOFU V MÍCHANICI
na 4 porce

Suroviny


tofu uzené 200 g
brambory vařené 400 g
cibule 60 g
česnek 20 g
vejce 4 ks
rajčata 70 g
kopřivy svazek  
sůl  
bramborový škrob lžička  
kmín drcený  
sádlo nebo olej 40 g

Variace a možnosti

Vejce můžete v míchanici srazit jako volská oka nebo rozmíchat, zajímavou chuť směsi docílíte přidáním sušených v oleji marinovaných rajčat namísto čerstvých. Nic nepokazíte ani přidáním sýra, jiného koření a podobně.

Postup


1

Uzené tofu nakrájejte na stejnoměrné kostičky či hranolky, lehce ho případně navlhčete a obalte ve směsi škrobové moučky, kmínu a soli. Následně ho zprudka opékejte na sádle. Oddělte jednotlivé kousky od sebe aby se nespekly a přidejte nakrájenou cibuli, když se osmahne přidejte posekaný česnek a překrájená rajčata.

2

Brambory můžete nastrouhat na hrubém struhadle nebo protlačit přes strunný kráječ ale také krájet na úhledné plátky - jak libo. Takto zpracované je přidejte ke směsi do pánve a vše nechte na mírném žáru bez míchání péci. Po chvíli promíchejte nebo přehoďte, přimíchejte předem spařené a posekané kopřivy a doplňte vejci. Zvolna dopečte a neste na stůl.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]