Vždy se hodí nějaká variace na téma jak upravit to, co je v lednici k dojedení. Míchanice je zaručený způsob a když ji vylepšíte uzeným tofu a kopřivami, překvapí vás výsledná chuť.
Vejce můžete v míchanici srazit jako volská oka nebo rozmíchat, zajímavou chuť směsi docílíte přidáním sušených v oleji marinovaných rajčat namísto čerstvých. Nic nepokazíte ani přidáním sýra, jiného koření a podobně.
Uzené tofu nakrájejte na stejnoměrné kostičky či hranolky, lehce ho případně navlhčete a obalte ve směsi
škrobové moučky, kmínu a soli. Následně ho zprudka opékejte na sádle. Oddělte jednotlivé kousky od sebe
aby se nespekly a přidejte nakrájenou cibuli, když se osmahne přidejte posekaný česnek a překrájená
rajčata.
Brambory můžete nastrouhat na hrubém struhadle nebo protlačit přes strunný kráječ ale také krájet na
úhledné plátky - jak libo. Takto zpracované je přidejte ke směsi do pánve a vše nechte na mírném žáru bez
míchání péci. Po chvíli promíchejte nebo přehoďte, přimíchejte předem spařené a posekané kopřivy a
doplňte vejci. Zvolna dopečte a neste na stůl.