Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM

RYCHLE ZAPEČENÉ S KŘUPAVOU KRUSTOU
do hodiny levný pokrm jednoduchá
Libovolné těstoviny namíchané s podušeným špenátem a sýrem s modrou plísní, zalité smetanou a posypané máslovou strouhankou. To vše intenzivně zapečené.
TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM
na 4 porce

Suroviny


těstoviny 350 g
špenát 200 g
sýr s modrou plísní 150 g
cibule 60 g
česnek 30 g
šlehačka 33% 150 ml
strouhanka 70 g
máslo 30 g
sůl 15 g
olivový olej nebo jiný  
směs pepřů  
paprika mletá  

Variace a možnosti

Postup


1

Těstoviny uvařte v dostatečně osolené vodě. Dbejte aby se nerozvařily. Uvařené sceďte a lehce promastěte.

2

Na pánvi osmahněte v ojeli cibulku, když změkne přidejte trochu česneku krájeného na plátky a pak předem spařené a posekané špenátové listy. Pokud použijete mražené nemusíte je spařovat. Krátce podušený špenát osolte a lehce opepřete a nakonec zalijte smetanou.

3

Do vařených těstovin namíchejte nastrouhaný sýr a špenát. Směs vložte do zapékacích misek či mísy, kterou jste předtím vytřeli olejem a vysypali strouhankou. Větší část strouhanky si namíchejte s máslem a troškou mleté papriky. Touto strouhankou (drobenkou) posypejte povrch těstovin a vše dejte zapéci asi na 20 minut při teplotě do 180 stupňů.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]