Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TAGLIATELLE V TOMATECH

JEDNODUCHÁ KLASIKA
do hodiny průměrná cena jednoduchá
Snadné a rychlé vaření, které zvládne každý a přitom je to důkaz rčení, že v jednoduchosti je samotná dokonalost. Stačí pouze kvalitní suroviny.
TAGLIATELLE V TOMATECH
na 4 porce

Suroviny


tagliatelle nebo jiné těstoviny 300 g
rajčata krájená konzervovaná 350 g
cibule 80 g
celer 60 g
cuketa 60 g
sůl mořská 25 g
parmazán 40 g
olivový olej 80 ml
oregano / dobromysl  
provensálské bylinky  
bazalka čerstvá  
ocet vinný  

Variace a možnosti

Zajímavou příchuť získá omáčka, pokud zastříknete opečenou zeleninu trochou vína, třeba i vermutu. Pokud použijete zralá čerstvá rajčata je třeba je nejprve oloupat. Pokud budete připravovat více omáčky lze do základu přidat trochu rajčatového protlaku pro zesílení a omáčku pak zahustěte trochou škrobové moučky rozmíchanou ve vodě.

Postup


1

V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce promastěte olejem.

2

Během vaření si v pánvi na oleji osmahněte celer, po chvíli přidejte cibuli a po opečení přidejte i drobně nakrájenou cuketu. Do tohoto základu dejte konzervovaná krájená rajčata a vše doplňte solí a kořením. Intenzivně vše vařte do zahoustnutí a ke konci přípravy lehce okyselte vinným octem.

3

Vzniklou omáčku pak nakonec přivoňte posekanou bazalkou a podlévejte ji pod těstoviny, ty posypte nastrouhaným parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem s výraznou chutí a podávejte.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]