Zajímavou příchuť získá omáčka, pokud zastříknete opečenou zeleninu trochou vína, třeba i vermutu. Pokud použijete zralá čerstvá rajčata je třeba je nejprve oloupat. Pokud budete připravovat více omáčky lze do základu přidat trochu rajčatového protlaku pro zesílení a omáčku pak zahustěte trochou škrobové moučky rozmíchanou ve vodě.
Během vaření si v pánvi na oleji osmahněte celer, po chvíli přidejte cibuli a po opečení přidejte i drobně nakrájenou cuketu. Do
tohoto základu dejte konzervovaná krájená rajčata a vše doplňte solí a kořením. Intenzivně vše vařte do zahoustnutí a ke konci
přípravy lehce okyselte vinným octem.
Vzniklou omáčku pak nakonec přivoňte posekanou bazalkou a podlévejte ji pod těstoviny, ty posypte nastrouhaným
parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem s výraznou chutí a podávejte.