Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SÝROVÉ BIFTEČKY

SMAŽENÝ SÝR TROCHU JINAK
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
V případě tohoto receptu si připravíte smažený sýr, který se zajisté neroztéká a následně netuhne. Navíc máte možnost zajímavého ochucení.
SÝROVÉ BIFTEČKY
na 4 porce

Suroviny


sýr cihla 300 g
vejce 2 ks
rohlíky - žemle 2 ks
strouhanka hrstka 30 g
sůl  
muškátový květ  
olej na pečení 100 ml

Variace a možnosti

Do směsi sýra a žemle můžete doplnit nitky šunky, různé posekané bylinky a koření. Také lze kombinovat různé druhy sýra a tak dále. V případě, že vám hmota nedrží pohromadě přidejte do směsi trochu škrobové moučky.

Postup


1

Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a promíchejte ho s vejci, trochou muškátového květu a na drouboučké kostičky nakrájeným rohlíkem. Ze vzniklé hmoty tvořte pomocí namočených rukou kuličky, které roztlačte ve strouhance na stejnoměrné biftečky. Případně tvořte i jiné tvary (trojhránky, čtverce a podobně). I když je celá směs měkká, strouhanka na povrchu po chvilce vlhkost nasaje a sýrové karbanátky zpevní.

2

Dejte pozor na to aby se vám ve směsi rohlíkové kostičky zcela nerozmačkaly protože zaručují výslednému pokrmu kyprý, nadýchnutý charakter. V případě, že budete místo krájených rohlíků používat jenom strouhanku, pak do ní přimíchejte maličko kypřicího prášku ale jen na špičku nože.

3

Biftečky vkládejte je do rozehřátého oleje a pečte, popřípadě smažte ve vyšší vrstvě tuku, zvolna z obou stran. Podávejte ihned, ještě vřelé s vařenými bramborami a majonézovou či jinou studenou omáčkou.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]