Postup
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a promíchejte ho s vejci, trochou muškátového květu a na
drouboučké kostičky nakrájeným rohlíkem. Ze vzniklé hmoty tvořte pomocí namočených rukou kuličky, které roztlačte ve strouhance na stejnoměrné biftečky. Případně tvořte i jiné tvary (trojhránky, čtverce a podobně). I když je celá směs měkká, strouhanka na povrchu po chvilce vlhkost nasaje a sýrové karbanátky zpevní.
Dejte pozor na to aby se vám ve směsi rohlíkové kostičky zcela nerozmačkaly protože zaručují výslednému
pokrmu kyprý, nadýchnutý charakter. V případě, že budete místo krájených rohlíků používat jenom
strouhanku, pak do ní přimíchejte maličko kypřicího prášku ale jen na špičku nože.
Biftečky vkládejte je do rozehřátého oleje a pečte, popřípadě smažte ve vyšší vrstvě tuku, zvolna z obou
stran. Podávejte ihned, ještě vřelé s vařenými bramborami a majonézovou či jinou studenou omáčkou.