Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SÝROVÁ ROLÁDA

ELEGANTNÍ A VŽDY OBDIVOVANÁ
během dopoledne průměrná cena střední
Zaručený způsob, jak připravit zpestření pro malé i velké studené pohoštění. Lze využít i různých variací s uzeninami, sušeným ovocem a podobně.
SÝROVÁ ROLÁDA
na půl kila rolády

Suroviny


sýr cihla 300 g
pomazánkové máslo 120 g
uzená šunka 80 g
pažitka  

Variace a možnosti

Postup


1

Sýr o velikosti cca 100 - 150g vložte do mikroténového sáčku, dobře ho zavažte a nechte v kastrůlku s vroucí vodou změknout.

2

Mezitím si na plátky šunky rozetřete pomazánkové máslo. Na jeden kraj másla pak vložte svazeček pažitky, který bude v roládě na řezu zajímavou ozdobou. Také se připravte váleček na těsto a alobal na zatočení roládek.

3

Když je sýr docela rozpuštěný (lze skrz snadno promáčknout), vyjměte ho ze sáčku a namočeným válečkem rozmáčkněte a rozválejte sýr na stejnoměrný plát. Je třeba pracovat rychle neb sýr tuhne pod rukama. Ideální je rozválet sýr tak široký, jako jsou dva nebo tři plátky připravené šunky. Ty na sýr položte a vše sviňte do rolády. Tu hned položte na plát alobalu a do něho váleček zatočte. Na konci pak ruličku se sýrem stočte (jako bonbónek) a zlehka z obou stran stočené konce zatlačte dovnitř. Tím celá roláda zpevní.

4

Takto zatočené rolády pak nechte v chladu dobře vystydnout. Z alobalu je pak snadno vybalíte a ostrým nožem je krájejte na stejnoměrné řezy.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]