Postup
Krupky důkladně opakovaně propláchněte, pak zalijte vroucí vodou a nechte přikryté stát. Maso nakrájejte
na stejnoměrné kousky (jako na guláš).
Hrubě krájenou cibuli opékejte na sádle až zahnědne, pak přidejte drcený kmín, posekaný česnek, na
kousky nakrájené maso a opět vše krátce osmahněte, podlijte mírně vodou (případně vývarem), osolte,
přidejte celý pepř a dva nebo tři listy vavřínu. Přikryté pozvolna duste na plotně nebo pečte v troubě.
Když je maso zpola měkké (po dvaceti minutách) přimíchejte k masu namočené krupky, navrch nasypejte
vrstvu pokrájené zeleniny, případně lehce podlijte a dál duste nebo pečte. Důležité je aby se pokrm
připravoval velmi zvolna - v troubě na 110 stupňů a pod poklicí. Za dalších dvacet či třicet minut je vše
hotové.
Podle vašich možností můžete změnit složení zeleniny, doplnit ještě na kostky krájené brambory, přivonět
vše celerovou natí, libečkem nebo tymiánem.