Postup
Do předem uvařené rýže vmíchejte vejce nebo bílky, polovinu škrobu, sůl a koření (směs kari, hřebíček a muškátový květ) a ze
vzniklé hmoty pečte na rozpáleném oleji v pánvi placky.
Nejprve osmahněte na pánvi o oleji cibuli, pak přidejte na nitky krájenou mrkev a po chvilce očištěné zelí nakrájené na
stejnoměrné širší nudle a vše vzápětí zalijte zálivkou z cukru, soli, octa a trochy vody, do které rozmíchejte druhou část
škrobové moučky. Krátce povařte a okořeňte mletým zázvorem.
Steaky z tuňáka osušte a vložte do rozpáleného oleje a pečte je krátce a prudce z jedné a poněkud volněji z druhé strany.
Záleží na tom, jak propečené je chcete mít. Podle toho volte délku pečení. Také můžete provést jen velmi prudké opečení na
pánvi a poté pozvolné dotažení do růžova v troubě předehřáté na 90 stupňů. Hotové steaky poklaďte plátkem másla a pomelte
solí a bílým pepřem.