Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ŠPÍZ ZE ŠTIKY

SLAVNOSTNÍ KŘUPAVÁ DOBROTA
do 20 minut vyšší cena střední
Je docela jedno jestli tento jednoduchý ale velice elegantní pokrm uděláte ze štiky nebo jiné ryby. Důležitá je kvalita klobásky. Obal z kukuřičné krupice - polenty se vypeče do křupava a úspěch je zaručen.
ŠPÍZ ZE ŠTIKY
4 porce

Suroviny


štika filet 600 g
klobása kvalitní papriková 120 g
sádlo nebo olej 70 g
kukuřičná krupice polenta 50 g
sůl mořská 15 g
máslo bylinkové 60 g
šalvěj  
pepř zelený nakládaný  

Variace a možnosti

Postup


1

Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné proužky tak bylo možné nabodnout je na jehlici na dvakrát a dovnitř vložit kousek kvalitní, voňavé klobásky. Klobáska totiž uvnitř masa splní roli ochucení celého špízu. Rybu jen osolte doplňte klobáskou a nabodněte na špíz. Pokud bude filet s kůží vězte, že jde snadno propíchnout ze vnitř ale svrchu je dobré udělat si malý nápich nožem aby se maso zbytečně nedeformovalo.

2

Připravené špízy obalte v kukuřičné krupici a zvolna pečte ze všech stran na sádle. Pečené špízy pak vložte do mírně vyhřáté trouby (60 - 80 stupňů) dojít.

3

Do výpeku v pánvi dejte nakládaný zelený pepř včetně trochy nálevu, šalvěj, bylinkové máslo. Vše nechte jen kratičce zapěnit. Podávejte na teplém talíři se šťouchanými bramborami, vřelým úsměvem a radostí.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]