Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

PŘEKVAPIVĚ SNADNÁ A EFEKTNÍ POLÉVKA
do hodiny levný pokrm střední
Žádné dlouhé vaření pokud máte předem uvařené brambory. Mražený špenát stačí jen rozmrazit a krátce povařit. Cibule, česnek a smetana vše ochutí a obyčejné brambory navíc ozdobí.
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA
4 porce

Suroviny


špenát mražený 250 g
cibule 80 g
česnek 30 g
zeleninový vývar 400 ml
šlehačka 33% 200 ml
brambory vařených 400 g
mrkev 70 g
máslo 40 g
sůl mořská 15 g
olej 50 ml
petrželová nať  
směs pepřů  

Variace a možnosti

Postup


1

Vařené brambory nastrouhejte, osolte a smíchejte s nitkami spařené mrkve a máslem. Z hmoty tvořte valečky nebo jiné úhledné tvary a vložte je zvolna zapékat do trouby na plech vyložený pečicím papírem.

2

Rozmražený špenát překrájejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek posekejte nadrobno. Na oleji osmahněte cibuli, pak kratičce česnek a nakonec přidejte špenát a petrželovou nať. Krátce opečte a po chvilce vše zalijte vývarem. Jen 3 nebo 4 minuty povařte a v závěru zjemněte smetanou.

3

Hotovou polévku pomelte jemně směsí pepřů ale není to nutné. Opečené máslové brambory s mrkví vkládejte do polévky a s úsměvem podávejte.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]