ŠLEHAČKOVÁ ROLÁDA
NADÝCHNUTÁ LAHŮDKA S OVOCEM
Lehoučké piškotové těsto svázané ztuženou šlehačkou a doplněné kousky ovoce zaručeně potěší labužnické choutky malých i velkých.
Postup
Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh a do něho postupně přidávejte za stálého šlehání krupicový cukr. Po jeho zašlehání hmota
zpevní a pak přidávejte postupně jeden žloutek, promíchejte, pak další a další. Na závěr přidávejte kakaový prášek předem
důkladně smíchaný s moukou. I tuto suchou směs vmíchejte pozvolna po jednotlivých lžících.
Pečicí plech vyložte hliníkovou fólií a na ní stejnoměrně rozetřete piškotovou hmotu. Pečte ji při teplotě 200 stupňů asi 7 minut.
Upečený plát ihned stáhněte s fólií z horkého plechu a nechte ho zchladnout. Do smetany ke šlehání přidejte ztužovač a
ušlehanou smetanu pak rozetřete na upečený plát. Doplňte na malé kousky nakrájené kompotované ovoce a za pomoci alobalu
roládu stočte. (Hlinikovou fólii přitom pochopitelně z těsta sloupněte)
Prochlazenou roládu krájejte na stejnoměrné řezy a s úsměvem neste na stůl