Postup
V misce krátce šlehejte metličkou olivový olej, cukr, sůl a citronovou šťávu. Pak přidejte jemně nakrájené
jarní cibulky, opět prošlehněte a nakonec vmíchejte jogurt a smetanu. Tím jste připravili dip (dresink), který
celý salát sváže a ochutí
Do dresinku vložte čerstvé, oloupané žampiony nakrájené na silnější plátky. Nožky žampionů při loupání
vylomte a nechte je do jiného pokrmu. Syrové žampiony nechte v dresinku asi deset minut změknout
Mezitím oerte maso z uzené ryby a případně ho trochu překrájejte. Druh uzené ryby můžete libovolně zvolit.
Skvělé jsou uzené sardinky nebo šproty ale docela se hodí i uzený kapr či pstruh. Také obrané maso lehce
vmíchejte do dresinku a můžete nechat v chladu odležet
V poslední fázi, těsně před podáváním nakrájejte ledový nebo hlávkový salát, ředkvičky a vše spojte nebo
přelijte prochlazeným dresinkem.
Pro vyšší výživnou hodnotu můžete salát doplnit vařenými vejci