Skvělé knedlíky ke každé pečeni. Podle toho jaké jsou brambory je nutné v tomto receptu přidat případně krupici nebo škrob. Použijete-li kukuřičnou krupici uvaříte bezlepkový knedlík.
Do středu těchto knedlíků můžete umístit posekané škvarky, osmažené kousky žemle a podobně. Skvělé je použít při výrobě těsta namísto pšeničné krupice polentu, tedy kukuřičnou krupici. Knedlíky jsou díky tomu krásně žluté.
Vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte krupici, sůl a škrobovou moučku a
vše důkladně promíchávejte. Zprvu sypká hmota se po chvíli promění v měkké hladké těsto. Z něho tvořte
stejnoměrné koule nebo válečky.
Obalte je v mouce nebo krupici a dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle velikosti asi 15 minut.
Uvařené knedlíky vyjměte z vody, potřete sádlem nebo jiným tukem a nechte trochu vydýchnout.