Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SEMÍNKOVÁ KUŘECÍ PRSA

ŠŤAVNATÁ PRSÍČKA S KŘUPAVOU KRUSTOU
do hodiny průměrná cena střední
Kuřecí prsa plněná kořeněnou směsí, zprudka opečená a pak zvolna pečená v obalu ze směsi semínek.
SEMÍNKOVÁ KUŘECÍ PRSA
4 porce

Suroviny


kuřecí svalovina prsíčka 600 g
nakládané papriky kapie 100 g
strouhanka 50 g
máslo 50 g
vejce 2 ks
slunečnicové semínko 40 g
dýňová semena 40 g
piniové oříšky nebo lněné semínko 20 g
sůl 20 g
steakové koření  
paprika mletá  
olej na opečení  

Variace a možnosti

Postup


1

Sterilovanou papriku drobně nasekejte a důkladně promněte se strouhankou, máslem, mletou paprikou, částí soli a steakovým nebo pepřovým kořením. Tím připravíte kořeněnou pastu.

2

Čistá kuřecí prsa odspodu nařízněte tak aby po jejich celé délce vznikla nevelká kapsa do které rozetřete odpovídající část připravené směsi s tím, že si kousek pasty nechte na dohotovení šťávy.

3

Takto upravená prsa zprudka opečte na pánvi v oleji aby se na povrchu zapekla a zůstala šťavnatá. Potom je přeložte na plech či pekáček vyložený pečicím papírem a to naříznutou stranou dolů.

4

V misce vyšlehejte vejce se solí a vmíchejte do nich směs semínek. Vejce se semínky rozdělte na kuřecí prsíčka dejte péci do předem vyhřáté trouby při teplotě do 150 stupňů asi 12 - 15 minut.

5

Během pečení směs vajec a semínek ztuhne a vypeče se a světlá svalovina uvnitř zůstane šťavnatá. V té době si v pánvi po opékání rozmíchejte s trochou vody nebo vývaru zbývající kořeněnou pastu. Vše krátce vařte až vznikne mírně zahuštěná šťáva - omáčka, kterou doplníte pečená prsíčka. Před podáváním můžete prsa šikmo několikrát prokrojit.

6

Vhodná příloha - těstoviny, rýže, kuskus, bramborové pyré.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]