SEMÍNKOVÁ KUŘECÍ PRSA
ŠŤAVNATÁ PRSÍČKA S KŘUPAVOU KRUSTOU
Kuřecí prsa plněná kořeněnou směsí, zprudka opečená a pak zvolna pečená v obalu ze směsi semínek.
Postup
Sterilovanou papriku drobně nasekejte a důkladně promněte se strouhankou, máslem, mletou paprikou,
částí soli a steakovým nebo pepřovým kořením. Tím připravíte kořeněnou pastu.
Čistá kuřecí prsa odspodu nařízněte tak aby po jejich celé délce vznikla nevelká kapsa do které rozetřete
odpovídající část připravené směsi s tím, že si kousek pasty nechte na dohotovení šťávy.
Takto upravená prsa zprudka opečte na pánvi v oleji aby se na povrchu zapekla a zůstala šťavnatá. Potom
je přeložte na plech či pekáček vyložený pečicím papírem a to naříznutou stranou dolů.
V misce vyšlehejte vejce se solí a vmíchejte do nich směs semínek. Vejce se semínky rozdělte na kuřecí
prsíčka dejte péci do předem vyhřáté trouby při teplotě do 150 stupňů asi 12 - 15 minut.
Během pečení směs vajec a semínek ztuhne a vypeče se a světlá svalovina uvnitř zůstane šťavnatá. V té
době si v pánvi po opékání rozmíchejte s trochou vody nebo vývaru zbývající kořeněnou pastu. Vše krátce
vařte až vznikne mírně zahuštěná šťáva - omáčka, kterou doplníte pečená prsíčka.
Před podáváním můžete prsa šikmo několikrát prokrojit.
Vhodná příloha - těstoviny, rýže, kuskus, bramborové pyré.