Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SALÁT S KOPREM

SVĚŽÍ A POSILUJÍCÍ
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Libovolně komponovaný salát s výraznou, koprovou zálivkou. Především čerstvé jarní výhonky kopru jsou zdrojem velmi cenných látek po kterých naše tělo přímo baží.
SALÁT S KOPREM
na 4 porce

Suroviny


paprika mix 100 g
okurky salátové 100 g
rajčata 100 g
kysaná smetana 120 ml
mléko nebo smetana 50 ml
cukr třtinový nerafinovaný 20 g
kopr čerstvý  
sůl  
limetka šťáva / nebo citron  

Variace a možnosti

Variant na úpravu tohoto salátu může být celá řada. Posilující a ozdravný koprový dresink se hodí i jednodruhovému salátu z okurek, rajčat, cukety a podobně. Stejně tak ho můžete použít v hustější variantě k pečenému masu nebo na vařené brambory jako studenou omáčku.

Postup


1

Čerstvý kopro opláchněte a větší část drobně posekejte. Spolu se solí, cukrem a trochou smetany pak metličkou nebo paličkou bylinu třete aby pustila šťávu. Následně přimíchejte kysanou smetanu, přichuťte limetkovou nebo citronovou šťávou a případně vychlaďte v lednici.

2

Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte podle vaší úvahy a zvyku. Nechte ji chladit v lednici a až těsně před podáváním ji přelijte koprovou zálivkou.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]