Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SALÁT S OPEČENÝM CHLEBEM

VOŇAVÝ, KŘEHKÝ A KŘUPAVÝ
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Velmi jednoduchý způsob, jak polepšit běžný, křehký listový salát se sladkokyselou zálivkou o kostičky opečeného chleba.
SALÁT S OPEČENÝM CHLEBEM
na 4 porce

Suroviny


salát hlávkový nebo ledový 1 ks
ředkvička svazek  
špenát mladé lístky  
chléb 200 g
olivový olej 50 ml
ocet vinný 30 ml
cukr třtinový 30 g
cibule červená 50 g
směs pepřů  
sůl  

Variace a možnosti

Salát s opečeným chlebem můžete doplnit také rozpečenou slaninou, kterou rozpečete spolu s chlebem. Další možnost skýtá nastrouhaný parmazán nebo jiný výrazný sýr.

Postup


1

Hlávkový salát důkladně opláchněte a poté natrhejte nebo rozkrájejte na menší kousky, přidejte nakrájené ředkvičky a špenátové listy.

2

V misce šlehejte olej, jemně nakrájenou cibuli, ocet, cukr a sůl a to tak dlouho až se vše dobře prováže a vznikne hustější emulze. Takto připravenou zálivku pomelte pepřem a před podáváním salátu ji promíchejte se salátem.

3

Kostičky chleba opečte na suché pánvi tak aby zavoněly. Ještě teplé je přidejte k salátu a neste na stůl.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]