Běžný salát doplněný velmi cennými klíčky. Navíc se není třeba obávat nepříjemné vnitřní plynatosti, neboť naklíčené luštěniny tuto vlastnost téměř ztratí. Nabízí se samozřejmě celá řada variací a proměn tohoto salátu.
Na oleji krátce osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidejte trochu přírodního cukru a
nechte ho krátce zkaramelizovat, poté zalijte octem a okamžitě stáhněte z ohně. Do takto připraveného a
ochladlého dresinku pak vmíchejte naklíčené mungo fazolky a vše doplňte posekaným ledovým nebo hlávkovým salátem.
Naklíčení fazolek mungo trvá přibližně 3 dny. Nejprve je nutné nechat je nabobtnat ve vodě. Poté je
několikrát propláchněte a následně nechte v sítu na světlém a teplém místě. Nejméně třikrát za den je
propláchněte vodou, nebo krátce namočte a rozložte v sítu nebo misce. K životu probuzené fazolky se
stanou velmi cennou potravinou plnou vitaminů.