Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

RYCHLÁ PÁNEV

PESTRÁ MÍCHANICE S VEJCI
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Velmi variabilní pokrm podle toho, co je zrovna doma k dispozici, rychlou pánev lze připravit z těstovin, brambor i několika knedlíků.
RYCHLÁ PÁNEV
na 4 porce

Suroviny


brambory vařené 200 g
fazole červené předem vařené 200 g
cibule 50 g
pórek 50 g
vejce 8 ks
sůl 10 g
olej 40 ml
kmín drcený  
saturejka nebo tymián  
petrželová nať  

Variace a možnosti

Vařené fazole můžete nahradit fazolovými lusky či jinou zeleninou třeba cuketou či lilkem, brambory vařenými těstovinami a podobně, Fantazii se meze nekladou.

Postup


1

Na oleji nejprve osmahněte cibuli, když zesklovatí přidejte brambory nebo bramborové knedlíky a vše mírně opečte. Poté přidejte nakrájený pórek a vařené fazole jen kratičce vše osmahněte pak zalijte rozšlehanými a osolenými vejci. případně nechte vejce celá jako volská oka.

2

Od okamžiku, kdy na pánev dáte vejce pečte směs velmi zvolna. trpělivost přináší růže. Nasekané bylinky nasypte na pokrm až v závěru přípravy. Zapečenou směs můžete i nemusíte na pánvi obracet.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]