Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

RYBA V LEDU

VARIACE NA ÚPRAVU V ROSOLU
na druhý den průměrná cena střední
Jedním z tradičních a osvědčených receptů jak si pochutnat na rybách je jejich zalití kyselým lákem. Skvělou a velmi zajímavou variantou ryb na kyselo, je jejich marinování ve vinné esenci.
RYBA V LEDU
na 6 porcí

Suroviny


kapr filet 600 g
víno bílé 700 ml
divoké koření  
med včelí 60 g
sůl  
kořenová zelenina 100 g
želatina 20 g

Variace a možnosti

Jako ozdobu můžete využít různé bylinky, stonky červené řepy zajímavě rosol zabarví a podobně. Vedle kapra můžete takto upravit i celou řadu jiných ryb.

Postup


1

Vinnou esenci získáte odvařením bílého vína do kterého přidáte divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření) a špetku soli. Víno vařte tak dlouho až se odvaří na čtvrtinu svého původního objemu.

2

V té době do odvařeného vína vložte malé osolené porce nebo kousky kapra a drobně nakrájenou zeleninu. Esenci, kterou ryby zchladily pak jen zvolna přiveďte k varu a odstavte. Nechte chvíli zchladnout a do ještě teplé esence vmíchejte med a namočenou želatinu.

3

Nakonec opatrně přelijte vše do kameninové nebo porcelánové nádoby a zchlazené vložte do lednice. Nezapomeňte dobře přikrýt a pak už nezbývá, než se těšit do druhého dne na lahůdku.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2020 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]