Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

RYBA POD ZELENINOU

ELEGANTNÍ ÚPRAVA LIBOVOLNÉ RYBY
do hodiny levný pokrm střední
Velmi efektní a dietní úprava ryby. Porce ryby rozložené na plechu se pokryjí vrstvou kořenové zeleniny a sýra a rychle zapečou.
RYBA POD ZELENINOU
na 4 porce

Suroviny


rybí filé 600 g
kořenová zelenina 100 g
pórek 50 g
vejce 1 ks
sýr cihla 50 g
sůl 15 g
sezamové semínko  

Variace a možnosti

Postup


1

Filety ryby nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak rozložte na plech potřený olejem. Můžete pro přípravu použít také pečicí papír.

2

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte stejně jako pórek na jemné nudličky a následně smíchejte s vejcem a nastrouhaným sýrem. Vzniklou hmotu rozdělte na kousky ryby, posypejte sezamovým semínkem a pečte v troubě při 170 stupních 7 - 10 minut.

3

Zelenou část pórku si nechte na ozdobu. Podávejte s kysanou smetanou či šlehaným sýrem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]