Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

RYBA POD ČEPICÍ Z BRAMBOR

VÝBORNÝ RECEPT NA TÉMA FILÉ Z RYBY
do hodiny průměrná cena střední
Kousky ryby pečené spolu se zeleninou pod vrstvou máslové bramborové kaše doplněné máslem a vejci. Skvělý pokrm z jednoho hrnce, ve kterém se dají libovolně pozměňovat různé suroviny a doplňky.
RYBA POD ČEPICÍ Z BRAMBOR
na 4 - 5 porcí

Suroviny


rybí filé treska 500 g
cibule 60 g
žampiony 150 g
sardelky sardelová pasta 15 g
fazolové lusky mražené 150 g
sůl mořská 15 g
kmín drcený  
brambory 600 g
mléko nebo smetana 100 ml
máslo 50 g
vejce 2
slunečnicové semínko nebo dýňové 30 g
olej 40 ml

Variace a možnosti

Postup


1

Do osolené vody dejte vařit brambory, vařené sceďte a spolu s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Pak zašlehejte smetanu a po zchladnutí syrová vejce.

2

Rybí filé překrájejte na menší kousky, osolte ho a ochuťťe mletým kmínem a posekanou sardelkou či sardelovou pastou. Na dno zapékací nádoby dejte trochu oleje, pak ochucenou rybu, hrubě krájené žampiony, cibuli a překrájené zelené fazolky. V případě, že použijete čerstvé lusky je třeba je krátce spařit vroucí vodou.

3

Pak vše zakryjte připravenou kaší, urovnejte povrch, posypte semínky a dejte na půl hodinku zvolna péci do trouby. S čerstvým salátem je to skvělý pokrm.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]