RUSKÝ PUDINK
KDO RÁD SLANEČKY, NEVÁHEJ!
V páře nebo vodní lázni uvařená směs vajec, brambor a slanečků podle starodávného receptu z daleké Rusi.
Postup
Uvařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte a smíchejte se strouhanými okurkami, osolte a ochuťte
kořením, nálevem z okurek, octem a olejem ze slanečků.
Skleněnou či porcelánovou misku vymažte olejem a skládejte do ní kousky slanečků, ochucených brambor
a vařených vajec. Vejce můžete nastrouhat či nasekat a zapracovat do brambor, jak libo.
Vše pěkně umáčkněte a dejte vařit do vodní lázně podle velikosti formy na jednu hodinu. Nejlepší pro tento
účel je trouba nastavená na 120 – 130 stupňů. Hotový pudink nechte ve formě zchladnout, pak ho vyklopte
a podávejte s pikantní sterilovanou zeleninou.