Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

RUSKÝ PUDINK

KDO RÁD SLANEČKY, NEVÁHEJ!
během dopoledne průměrná cena střední
V páře nebo vodní lázni uvařená směs vajec, brambor a slanečků podle starodávného receptu z daleké Rusi.
RUSKÝ PUDINK
na 4 porce

Suroviny


brambory vařené loupané 400 g
slaneček filety v oleji 200 g
vejce 3 ks
sladkokyselé okurky 100 g
sůl  
kmín mletý  
ocet  
pepř bílý  

Variace a možnosti

Postup


1

Uvařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte a smíchejte se strouhanými okurkami, osolte a ochuťte kořením, nálevem z okurek, octem a olejem ze slanečků.

2

Skleněnou či porcelánovou misku vymažte olejem a skládejte do ní kousky slanečků, ochucených brambor a vařených vajec. Vejce můžete nastrouhat či nasekat a zapracovat do brambor, jak libo.

3

Vše pěkně umáčkněte a dejte vařit do vodní lázně podle velikosti formy na jednu hodinu. Nejlepší pro tento účel je trouba nastavená na 120 – 130 stupňů. Hotový pudink nechte ve formě zchladnout, pak ho vyklopte a podávejte s pikantní sterilovanou zeleninou.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]