Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

PSTRUH V SÝRU

VELMI SVÉBYTNÁ LAHŮDKA
do hodiny vyšší cena vysoká
Díky kombinaci rozečeného sýra s modrou plísní a jemného rybího masa není třeba do tohoto pokrmu doplňovat.
PSTRUH V SÝRU
na 4 porce

Suroviny


pstruh nebo 8 filátek 4 ks
sýr s modrou plísní Niva 160 g
máslo 60 g
sůl  
petrželová nať  

Variace a možnosti

Plísňový sýr je zpravidla dostatečně výrazné chuti, takže není nutné používat jiné koření a doplňky. Můžete připravit i variantu, kdy upravíte celé pstruhy a na závěr pečení je pokladete sýrem a máslem a krátce dopečete.

Postup


1

Ze pstruhů seřízněte filátka. Nejlépe od hřbetu mělkými řezy ostrým, měkkým nožem po celé délce ryby. Ty potom osolte, případně podélně rozkrojte a stočte na plech vyložený pečicím papírem.

2

Takto upravené filety pečete v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů asi čtyři minuty. Potom troubu zmírněte na 150 stupňů a na závitky rozdělte na plátky krájený nebo nastrouhaný sýr a kousky másla. Nechte krátce dopéci. Jakmile se sýr rozpustí přikrášlete závitky sekanou petrželí a neste na stůl.

3

Ideální příloha jsou šťouchané brambory s pórkem, případně jen na sucho opečený toast.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]