Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

PREJT ZE SÓJI

SÓJOVÉ MASO JAK HO NEZNÁTE
během dopoledne levný pokrm střední
Aby vás sójové maso oslovilo, je třeba ho zajímavě upravit. Připravit z něho pokrm ne nepodobný zabijačkovému prejtu je jistá výzva.
PREJT ZE SÓJI
na 4 porce

Suroviny


sójové maso granulát 250 g
sádlo 100 g
cibule 80 g
strouhanka 200 g
česnek 40 g
vejce 2 ks
bramborový škrob 40 g
majoránka  
pepř černý  
zázvor mletý  
kmín mletý  

Variace a možnosti

Postup


1

Nejprve namočte do osolené vody sojový granulát. Pak z něho dukladně v sítku vytlačte vodu a dejte ho vařit do čisté vody, tu osolte a doplňte kouskem cibule a divokým kořením (bobkový list, nové koření, celý pepř).

2

Na polovině sádla osmažte do zlatova jemně nakrájenou cibulku a na závěr ji zasypte strouhanou bílou žemlí a stáhněte z ohně. Uvařený granulát vyceďte a zčásti vymačkejte a pak ho semelte nebo rozsekejte. Do vzniklé hmoty přidejte prolisovaný česnek, strouhanou housku s cibulkou, koření, vejce, škrob a trochu přisolte. Nebojte se dosti vše ochutit.

3

Zapékací mísu nebo pekáček důkladně vymažte zbývajícím sádlem a vysypte trochou strouhané žemle. A do takto připravené nádoby vložte zamíchaný prejt. Povrch urovnejte a dejte péci do trouby na 180 – 200 stupňů přibližně 30 minut.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]