Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POSTNÍ PUČÁLKA

STARODÁVNÝ RITUÁLNÍ POKRM
na druhý den levný pokrm střední
Tento pokrm se připravoval pravidelně o první postní neděli po popeleční středě. Jedl se krom jiného proto aby se člověku vyhýbala zranění a měl dostatek sil. Pokrm samotný je velmi jednoduchý neb se upeče předem naklíčený hrách.
POSTNÍ PUČÁLKA
na 6 porcí

Suroviny


hrách neloupaný 600 g
olej 50 ml
med včelí 150 g

Variace a možnosti

Postup


1

Neloupaný hrách dejte nejprve přes noc nabobtnat. Poté ho přendejte do síta a nechte ho na světle klíčit s tím, že ho během dne třikrát i vícekrát propláchnete studenou vodou.

2

Když hrách naklíčí vložte ho do pekáčku a s trochou oleje ho zvolna pečte v troubě, případně opražte na pánvi. Nejčastěji se křupavě vypečený hrách pojídal s medem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]