na 4 porce
Suroviny
Variace a možnosti
Je samozřejmě možné přichutit polévku dalšími bylinkami, například koprem, pažitkou, celerovou natí nebo libečkem.
Také namísto rýžových vloček můžete použít jiné, třeba pohankové, ječné nebo ovesné.
Obdobně můžete samozřejmě uvařit i drůbeží nebo jen zeleninovou polévku.
Postup
Kousky rybího filé, popřípadě odřezky z ryb, vařte v osolené vodě spolu s drobně pokrájenou
kořenovou zeleninou, cibulí a snítkou petrželové nati. Zajistěte jen velmi mírný var po dobu 15 - 20 minut. Poté vývar
sceďte.
Vejce rozšlehejte s trochou soli, muškátovým květem, posekanou petrželovou natí a lžičkou škrobu. Rybí
maso, zeleninu, případně i cibuli překrájejte a vložte do rozšlehaných vajec, přidejte hrstku
strouhanky, sůl, muškátový květ, škrob a lehce promíchejte. Vše nechte chvíli stát, aby strouhanka směs zahustila a lehce ztužila.
Do čistého vývaru dejte vařit rýžové vločky. Instantní jsou v podstatě hned hotové.
Směs s vejci vložte na pánev s nepřilnavým povrchem do rozpáleného oleje, urovnejte a zvolna pečte z
obou stran. Vznikne vám v podstatě omeleta s kousky zeleniny a rybím masem. Svítek pak rozkrájejte na
kostičky nebo jiné dílky a vkládejte je do polévky až na poslední chvíli.