Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POLÉVKA S HLÍVOU

VEGETARIÁNSKÁ S NUDLEMI
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Rychlá a velmi zajímavá polévka, kterou lze podle možností obměnit a doplnit další zeleninou popřípadě zesílit přidaným vajíčkem.
POLÉVKA S HLÍVOU
na 4 porce

Suroviny


hlíva ústřičná 100 g
olej 30 g
cibule 50 g
mrkev 50 g
celer 50 g
těstoviny instantní nudle 70 g
miso pasta světlá 30 g
sůl  
kmín drcený  
cibule jarní  
petrželová nať  
zeleninový vývar 1 l

Variace a možnosti

Hlívu ústřičnou a stejně tak žampiony nemusíte dlouho vařit, pokud se jedná o houby z pěstíren. Pokud budete mít hlívu vyrostlou v přírodě je třeba ji tepelně upravovat raději 15 minut. Tuto polévku můžete doplnit brokolicí, dýní hokajdó a podobně.

Postup


1

Jemně nakrájenou cibuli, mrkev a celer osmahněte na oleji. Po chvíli přidejte hlívu nakrájenou na stejnoměrné proužky. Tužší část houby nakrájejete na jemné plátky nebo nudličky. Chvilku vše opékejte a pak zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem.

2

Krátce, asi 5 minut, vše povařte, pak přidejte instantní nudle a nechte je v polévce pod pokličkou změknout. případně je krátce povařte. Na samý závěr přidejte do polévky posekanou cibulovou nať, petrželovou nať a lžíci pasty miso. Tu zvolna v horké polévce nechte rozpustit. Polévku už nevařte a hned podávejte.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]