Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POHANKA V SÝRU

ZAPEČENÁ SE SMĚSÍ BYLINEK
do hodiny průměrná cena jednoduchá
Spařenou pohanku snadno zapečete se sýrem, vejci a posekanými bylinkami a vytvoříte tak skvělý pokrm nebo zajímavou přílohu.
POHANKA V SÝRU
na 4 porce

Suroviny


pohanka kroupa 400 g
sýr balkánského typu 200 g
sýr cihla uzený 100 g
vejce 2 ks
sůl 12 g
provensálské bylinky  
petrželová nať  
máslo nebo olej  

Variace a možnosti

Podle vašich chutí a zvyků můžete použít jiné druhy sýra, například parmazán, kozí sýry ale i sýr s modrou plísní a podobně. Pohanku také výborně doplní spařené listy špenátu, nitky kořenové zeleniny nebo i opečená cibulka ale třeba i šunka či slanina.

Postup


1

Pohanku zalijte vroucí, osolenou vodou a nechte ji pod poklicí změknout asi 15 - 20 minut. Vody dejte dvojnásobné množství než je pohanky.

2

Spařenou pohanku promíchejte aby vydechla páru a horkost a zamíchejte do ní rozšlehaná vejce, posekané provensálské bylinky, petrželku a nastrouhaný sýr.

3

Zapékací nádobu vytřete máslem nebo jiným tukem, vložte do ní namíchanou a ochucenou pohanku a zvolna zapékejte v předem vyhřáté troubě. 15 - 20 minut při teplotě 160 - 170 stupňů.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]