Salát můžete doplnit i jinými druhy spařené zeleniny nebo plátky vařené červené řepy, popřípadě ho ještě doplnit kysanou smetanou. Je také možné nahradit bulgur, spařenou pohankou, vařenou rýží a podobně. Uvařené obilky je třeba výrazně ochutit popřípadě je dobré vařit je ve vývaru s trochou vína nebo octa, aby získaly dostatečnou chuť a "nevysávaly" chuť samotného salátu.
Drcenou pšenici zvanou bulgur upravíte velmi snadno. Stačí ji totiž krátce povařit v osolené vodě nebo vývaru a pak nechat asi
patnáct minut pod poklicí nabobtnat. Bulgur totiž je již předem tepelně upraven a tak stačí jeho spaření a nabobtnání. Vody dejte
dvojnásobné množství, stejně jako když připravujete rýži.
Kořenovou zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte na stejnoměrné plátky, nudličky či proužky. Brokolici rozdělte na malé růžičky
a všechnu zeleninu zalijte vroucí vodou a nechte dvě nebo tři minuty stát. Pak vše sceďte propláchněte studenou vodou nebo
zvolna zchlaďte v lednici.
Ocet kratičce svařte s cukrem pak přimíchejte olej, sůl a med a vše důkladně rozšlehejte. Na suché pánvi opražte sezamová
semínka a vše pak promíchejte se spařenou zeleninou a bulgurem.