PEKINGSKÁ KACHNA
VARIACE NA SVĚTOZNÁMÝ RECEPT
Zprudka pečená kachní prsa následně pozvolna dopékaná do růžova. Toť rajská hudba pro každého labužníka.
Postup
Nejprve si připravte marinádu na kachní prsa a to tak, že smícháte třtinovou melasu s rýžovým octem, solí a kořením pěti vůní i
zázvorem. Očištěná kachní prsa ve směsi marinujte asi patnáct minut a pak je nechte na vzduchu zaschnout. Marinování
můžete opakovat. Důležité je, aby marináda na prsou před pečením zaschnula.
Před pečením nařízněte ostrým nožem kůži několika šikmými zářezy. Poté zprudka prsa pečte na rozpáleném oleji. Nejprve kůži
a poté svalovinu z druhé strany. Ze všech stran opečené maso vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a 12 – 15 minut
dopékejte.
Mezi tím si připravte ze zbylé marinády zálivku a to tak, že do ní přidáte trochu rýžového vína, kvalitní sojové omáčky a trochu
bramborového škrobu. Ve výpeku na pánvi pak ze zálivky uvařte trochu mírně zahoustlé omáčky.
Pečená kachní prsa mají mít křupavou kůži a šťavnatou lehce narůžovělou svalovinu. Krájejte je na tenké řezy a podlévejte
připravenou omáčkou. Podávejte podle chuti a libosti s rýží, rýžovými nudlemi nebo jen s osmahnutou zeleninou.