Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

PARMAZÁNOVÝ ZÁVIN

LAHŮDKA K PIVU I VÍNU
do hodiny průměrná cena střední
Obyčejné kynuté těsto ochucené strouhaným parmazánem lze velmi elegantně doplnit paprikovou pastou a svinout do roládky, která se po nakrájení promění v zajímavou chuťovku.
PARMAZÁNOVÝ ZÁVIN
pro 6 osob

Suroviny


mouka pšeničná hladká 400 g
parmazán 100 g
droždí čerstvé 40 g
máslo 50 g
mléko 150 ml
vejce 2 ks
paprika 80 g
olej 30 ml
paprika mletá  
směs pepřů  
koriandr semeno  
cukr krupice špetka  

Variace a možnosti

Vedle paprikové náplně můžete vyzkoušet také pastu z černých oliv, bazalkové pesto a podobně.

Postup


1

Nejprve nechte v troše mléka s cukrem vzejít droždí. Pak přidejte rozpuštěné máslo, vejce, třetinu strouhaného sýra a mouku a vypracujte hutné těsto a nechte ho přikryté vykynout.

2

Mezi tím si na troše oleje poduste jemně nasekané nebo rozmixované papriky, do směsi přidejte mletou papriku, podrcený koriandr, případně i trochu soli.

3

Vykynuté těsto utužte hnětením a následně rozválejte na tenký plát. Ten potřete paprikovou pastou a posypejte zbylým parmazánem. Poté stočte plát na tenkou roládu, potřete ji rozšlehaným vejcem a nechte ji na plechu na pečení vykynout.

4

Pečte ji v troubě při 180 stupních 15 - 20 minut. Upečenou a chladnou roládu krájejte na tenké plátky.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]