Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

OVOCNÝ SALÁT

INSPIRACE ZE ŠPANĚLSKA
do hodiny průměrná cena jednoduchá
Tento lahodný salát je španělskou variací na náš domácí vařený jablkový kompot s kořením. Podává se ještě vlažný a má blahodárné účinky na naše trávení a to je tu a tam docela potřeba.
OVOCNÝ SALÁT
na 6 porcí

Suroviny


rozinky 100 g
fíky sušené 100 g
meruňky sušené 100 g
jablka 300 g
víno červené suché 600 ml
skořice celá  
badyán 3 - 4 ks  

Variace a možnosti

Složení sušeného ovoce si můžete libovolně upravit, doplnit švestkami, brusinkami a podobně. Určitě salát nepřislazujte.

Postup


1

Do rendlíku vlijte víno, přidejte koření a překrájené sušené ovoce a nechte hodinku či v klidu. Pak velmi zvolna zahřívejte. Těsně předtím, než se začne víno vařit, přidejte oloupaná a na kostky pokrájená jablka. Zavařte, salát zamíchejte a nechte zvolna chladnout.

2

Podávejte ještě vlažný ve sklenkách nebo miskách. V žádném případě ho nepřislazujte neboť jenom tak je prospěšný vašemu zdraví. Čím kvalitnější víno použijete, tím bude salát lepší.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]