Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

OVESNÉ SUŠENKY

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO KAŽDÉHO
do hodiny levný pokrm jednoduchá
Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat mletou skořici a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.
OVESNÉ SUŠENKY
na dva plechy

Suroviny


ovesné vločky jemné - posekané 200 g
vejce 2 ks
mléko 200 ml
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 100 g
kokos strouhaný 60 g
sušené ovoce 100 g
cukr třtinový přírodní 70 g
vanilka nebo vanilkový cukr  
sůl špetka  
soda bikarbona půl lžičky  

Variace a možnosti

Postup


1

Do teplého mléka dejte trochu dřeně z vanilkového lusku nebo vanilínový cukr a špetku soli. Poté zamíchejte do mléka ovesné vločky a kokos a nechte chvíli stát.

2

Vejce, máslo a cukr nejprve vyšlehejte do pěny a následně spojte s namočenými vločkami a kokosem. Vzniklou kaši pak zahustěte moukou, do níž předem namíchejte trošku jedlé sody, případně kypřicího prášku (půl lžičky). Měkké, řídké těsto doplňte nakrájeným sušeným ovocem a nechte krátce odležet.

3

Nejlépe za pomoci namočených rukou pak tvořte z těsta kuličky a ty pak klaďte na plech vyložený pečicím papírem. na něm kuličky lehce roztlačte a následně pečte v troubě při teplotě do 170 stupňů, podle velikosti asi 10 - 15 minut.

4

Do sušenek můžete doplnit perníkové koření, skořici, kakao nebo čokoládu, mleté oříšky, kousky mandlí a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]