Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

OŘECHOVÉ ŘEZY

KDO RÁD OŘECHY NEVÁHEJ
během dopoledne vyšší cena střední
Ořechy jsou sami o sobě lahůdkou a tak, když upečete řezy, v nichž je třikrát více ořechů než mouky, budou skvělé.
OŘECHOVÉ ŘEZY
na běžný plech

Suroviny


cukr moučka 250 g
máslo 250 g
vlašské ořechy mleté 250 g
mouka pšeničná hladká 70 g
bílek 6 ks
žloutek na polevu 4 ks
cukr moučka na polevu 150 g

Variace a možnosti

V případě, že budete hmotu péci na pečicím papíru snadno ji stáhnete z plechu před krájením řezů. Do těsta můžete přidat i droboučké kousky proslazené pomerančové a citronové kůry. Také cukrovou polevu lze nahradit citronovou, likérovou nebo jinou.

Postup


1

Nejprve důkladně třete moučkový cukr s máslem a to tak dlouho až vznikne hustá pěna. Do ní pak přisypávejte a vmíchávejte ořechy předem důkladně promíchané s hladkou moukou. Následně šetrně vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.

2

Vzniklou hmotu pak rozetřete na vymaštěný plech (nebo vyložený pečicím papírem), urovnejte ji namočenou stěrkou nebo kartou a pečte při teplotě 170 stupňů asi 20 minut.

3

Ze žloutků a prosátého moučkového cukru vyšlehejte žloutkovou polevu. Tu rozetřete na pečený a prochladlý ořechový plát, nechte ji zaschnout a teprve potom krájejte řezy.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]