NAHATÁ POLÉVKA
SPECIÁLNÍ OZDRAVNÁ POLÉVKA
Překvapivě dobrá polévka z vařeného nahého ovsa s vložkou krátce osmahnuté křupavé zeleniny
Postup
Den předem namočte bezpluchý (nahý) oves do studené vody a nechte ho nabobtnat.
Druhý den vodu s ovsem osolte, přidejte drcený kmín a vše přiveďte k varu. Na troše oleje osmahněte
cibulku tak aby se počínala opékat do barvy a tuto cibuli přidejte do hrnce s vařícím se ovsem. Jeho
příprava bude trvat asi 20 minut.
Na zbylém oleji nejprve krátce opékejte na nudle nakrájenou mrkev, pak přidejte drobně krájený řapíkatý
celer, následně na proužky krájený pórek a nakonec brokolici nakrájenou a rozebranou na malé kousky,
růžičky. Zeleninu jenom krátce osmahněte, získá tím svěží barvu a zůstane v polévce křupavá. Do polévky
ji dejte teplou až jako ozdobu přímo na talíř.
Uvařený oves je na skousnutí pevný ale uvnitř pružný, jako krupky. Vývar z něho lehce zahoustne a vy
přidejte jenom trochu pomnuté majoránky a neste na stůl.