NADÍVANÉ KACHNÍ STEHNO
S NÁDIVKOU OD BABIČKY
Moderní variace na klasickou pečeni se žemlovou nádivkou s játry, slaninou, cibulí a česnekem. Velmi elegantní úprava vhodná pro slavnostní příležitosti.
Postup
Kachní stehna vykostěte tak, aby na konci zůstala jen jedna kost s kloubem. Popřípadě i tu ještě zkraťte o vnitřní kloub.
Svalovinu několika řezy prořízněte a vnitřek stehna osolte a lehce posypte drceným kmínem.
Na pánvi rozpusťte slaninu a přidejte k ní velmi jemně nakrájenou cibuli, nechte ji zpěnit, pak přidejte prolisovaný česnek a na
malé kousky nakrájená játra. krátce vše opečte a následně zalijte smetanou, přidejte sůl, majoránku, sekanou petrželovou nať a
po zchladnutí zašlehejte vejce. Do této směsi pak lehce vmíchejte na kostičky krájené rohlíky a vzniklou nádivku rozdělte do
připravených stehen.
Každé stehno pak zabalte do alobalu tak, aby vytvořilo váleček ukončený kostí s kloubem. Stehna pečete mírně podlité vodou
zvolna (150 stupňů) asi 45 minut. Po této době je vybalte z hliníkové fólie a při teplotě okolo 200 stupňů dopékejte aby se kůže
vypekla do křupava.
Pečená stehna nechte na teple a výpek vysmahněte na tuk. Když se opeče do bronzova, zalijte vodou nebo vývarem a
odvařte šťávu. Při podávání stehna z části nakrájejte a podávejte s knedlíky a dušeným zelím.