Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

NADÍVANÉ DALAMÁNKY

ROZPEČENÝ CHLÉB PLNÝ DOBROT
do hodiny průměrná cena střední
Velmi elegantní varianta na rozpečený chléb s tím, že i náplň lze libovolně upravit podle toho, pro koho dalamánky připravujete.
NADÍVANÉ DALAMÁNKY
na 4 porce

Suroviny


chléb dalamánek 4 ks
paprika zeleninová 120 g
cuketa 150 g
pórek 60 g
sýr cihla 50 g
sýr s modrou plísní Niva 50 g
vejce 6 ks
šlehačka 33% 100 ml
olej 50 ml
tymián  
rozmarýn  
petrželová nať  
sůl  

Variace a možnosti

Takto můžete rozpéci dalamánek třeba s mletým uzeným a kysaným zelím nebo směsí uzenin spojených gulášovou šťávou a tak podobně. Zajímavou variantou jsou i sýry rozpečené v chlebánku či dalmánku.

Postup


1

Chlebové dalamánky na vrchní straně seřízněte a vnitřek vyberte. Střídku nechte usušit pro další použití v kuchyni (zahušťování).

2

Papriku, cuketu a pórek nakrájejte na drobné kousky a krátce zeleninu osmahněte na oleji v pánvi, přidejte posekané bylinky a petrželovou nať a na závěr jen lehce ztužte ve směsi vejce a trochu vše osolte. Zjemněte smetanou a vmíchejte nastrouhaný sýr.

3

Touto směsí naplňte připravené dalamánky. Vložte je do trouby rozehřáté na 160 stupňů a pečte je asi dvacet minut. Ještě teplé je podávejte.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]