Postup
Čerstvé mušle důkladně omyjte a očistěte. Ty které jsou pootevřené a při poklepnutí se nezavírají vyhoďte.
V rendlíku či kastrole osmahněte na oleji nakrájenou šalotku, jakmile zapění přidejte plátky česneku a
vzápětí přidejte nasekanou petrželku. Vše zalijte vínem, přidejte trochu vody a sůl a na tento základ vložte
mušle. Nechte je , podle velikosti vařit pod poklicí 3 - 5 minut. Občas s nimi v kastrolu zatřeste. Mušle vařte
jen mírně ponořené a přikryté!
Potom zkontrolujte zda se všechny mušle otevřely (neotevřené vyjměte a zahoďte), přidejte trochu másla,
promíchejte či protřeste a nechte je ještě asi tři minuty dojít pod pokličkou na velmi mírném ohni nebo bez
přívodu tepla.
Mezitím si připravte lehký křehký salát a několik toastů a vše neste na stůl.