Postup
Z teplého mléka, čtvrtiny mouky, cukru, špetky soli a droždí vyšlehejte kvásek. Ten přikryjte nechte vzejít.
Když kvásek vykyne přidejte do něho žloutky a majonézu, dvě lžíce rumu , vše rozmíchejte a postupně
zapracujte i zbylou mouku a měkké těsto hněťte tak dlouho až se přestane lepit na mísu. Lehce ho
pomoučněte a nechte vykynout.
Vykynuté těsto krátce hněťte aby ztužilo. pak z jeho části postupně rozvalujte stejnoměrný plát a z něho
vykrajovátkem vypichujte kroužky lehce, je roztlačte a na jeden vždy vložte trochu džemu, druhým
kouskem těsta přikryjte, na okrajích zmáčkněte a poté opětovně okrojte kulatým vypichovátkem.
Koblihy pak nechte vykynout a následně je zvolna smažte v rozpáleném oleji. při smažení se nafouknou a
díky náplni se někdy nechtějí otočit. Proto je třeba je při smažení přidržovat špejlí či jehlicí.
Usmažené koblížky pokládejte na papírovou utěrku a následně je cukrujte práškovým cukrem.