Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

MASOVÉ KULIČKY

PŘÁTELI NAZÝVANÉ KULI-BULI
do hodiny průměrná cena střední
Velmi elegantní, šťavnaté masové kuličky můžete podávat jako hlavní chod, doplněk salátu či předkrmového koktejlu nebo jen jako maličkost k vínu.
MASOVÉ KULIČKY
na 4 porce

Suroviny


kuřecí prsa 250 g
vepřová kýta 250 g
smetana 12% 150 ml
sůl 12 g
muškátový květ  
kmín mletý  
petrželová nať  
sezamové semínko  
lněné semínko  
zázvor mletý  
olej 120 ml

Variace a možnosti

Pochopitelně, že můžete kombinovat různá masa i koření. Velmi efektní je když do středu kuličky vložíte kostičku sýra.

Postup


1

Kuřecí maso pokrájejte na menší kousky a vložte do sekacího strojku, přilijte polovinu smetany, osolte a přivoňte muškátovým květem, přidejte sekanou petrželku a vše rozsekejte na hladkou hmotu.

2

Totéž učiňte s vepřovým masem jen s tím rozdílem, že do něho přidáte kmín a mletý zázvor namísto petržele a muškátu.

3

Ze vzniklé hmoty tvořte namočenýma rukama kuličky, obalujete je v semínkách a pečete nebo smažte v rozpáleném oleji. Sekané maso není třeba ničím speciálně spojovat (vejce, strouhanka a podobně).
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2020 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]