Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

MÁSLOVÁ RYBA

BUTTERFISH PO MLYNÁŘSKU
do 20 minut vyšší cena jednoduchá
Jemné bílé maso modrohlava, tak se totiž máslová ryba česky jmenuje je delikatesa a proto doporučujeme jen jednoduchou přírodní úpravu "po mlynářsku".
MÁSLOVÁ RYBA
na 4 porce

Suroviny


rybí filé z máslové ryby 600 g
sůl mořská 12 g
olej 60 ml
mouka pšeničná na obalení  
petrželová nať  
cibule červená 50 g
máslo 50 g

Variace a možnosti

Máslovou rybu můžete péci také na sádle nebo přepuštěném másle. Spíše než kořenit a překořenit samotné maso raději připravte jemně ochucené máslo (bylinkové) na dochucení. Byla by totiž škoda pokazit si velmi jemnou chuť rybího masa.

Postup


1

Filet z máslové ryby nakrájejte na silnější řezy, osolte je a rozetřete po nich jemně posekanou petrželku (případně můžete použít i sušenou). Poté jednotlivé kousky obalte v hladké mouce, oklepněte z nich přebytečnou mouku a vložte je do rozpáleného oleje.

2

Pečte zprudka a po otočení porcí zmírněte teplotu a zvolna rybu dopékejte s kousky cibule nebo šalotky. Na upečenou porci položte plátek másla, případně petrželkové máslo a neste na stůl.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]