Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

MAKRELA S HOŘČICOVOU OMÁČKOU

SNADNÁ PŘÍPRAVA SE SKVĚLÝM VÝSLEDKEM
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Přírodně upečené filety ryby doplněné jednoduchou, smetanovou omáčkou s hořčicí a cibulí.
MAKRELA S HOŘČICOVOU OMÁČKOU
na 4 porce

Suroviny


makrela filet - čerstvá 600 g
hořčice plnotučná 80 g
šlehačka 33% 120 ml
cibule 60 g
mouka pšeničná hladká na obalení 50 g
olej 60 ml
sůl mořská 15 g
pepř bílý  
cibule jarní naťová  

Variace a možnosti

Postup


1

Filety makrely osolte, lehce opepřete bílým pepřem a obalte je v hladké mouce.

2

Na rozpáleném oleji makrelu pečte z obou stran. Pečenou můžete nechat v mírné troubě (cca 80 stupňů) dotáhnout.

3

Ve výpeku nejprve osmahněte cibulku, poté hořčici a to tak dlouho až se začne oddělovat tuk od hořčice. V tu chvíli zalijte vše smetanou, krátce převařte, omáčka lehce zahoustne.

4

Podávejte s pečivem nebo nejlépe s vařenými či šťouchanými bramborami. Omáčku doplňte nakrájenou natí cibule nebo zelenými bylinkami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]