Hledej:
Týdeník
Recepty
Poradna
Lexikon
Kontakt
domovská stránka
do oblíbených
1.
2017
Novoroční výprodeje se nevyhýbají ani potravinovým řetězcům! Kde ušetříte a kolik?
vybíráme z obsahu
celý týdeník
předchozí čísla
1
12
28
28
27
26
25
24
23
22
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Recepty
polévky
ryby
maso
bezmasá jídla
moučná jídla
přílohy
omáčky
saláty
studená kuchyně
chléb a pečivo
ovoce a sladkosti
Tipy - triky
Poradna
zařízení kuchyni (nože)
suroviny a přísady
příprava jídel
recepty a návody
názvy a výrazy
Suroviny
Lexikon
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Zajímavé odkazy
Partneři
Kontakt
úvod
>
recepty
>
ryby
MAKRELA S HOŘČICOVOU OMÁČKOU
SNADNÁ PŘÍPRAVA SE SKVĚLÝM VÝSLEDKEM
Přírodně upečené filety ryby doplněné jednoduchou, smetanovou omáčkou s hořčicí a cibulí.
na 4 porce
Suroviny
makrela
filet - čerstvá
600 g
hořčice plnotučná
80 g
šlehačka 33%
120 ml
cibule
60 g
mouka pšeničná
hladká na obalení
50 g
olej
60 ml
sůl mořská
15 g
pepř bílý
cibule jarní
naťová
Variace a možnosti
Postup
1
Filety makrely osolte, lehce opepřete bílým pepřem a obalte je v hladké mouce.
2
Na rozpáleném oleji makrelu pečte z obou stran. Pečenou můžete nechat v mírné troubě (cca 80 stupňů) dotáhnout.
3
Ve výpeku nejprve osmahněte cibulku, poté hořčici a to tak dlouho až se začne oddělovat tuk od hořčice. V tu chvíli zalijte vše smetanou, krátce převařte, omáčka lehce zahoustne.
4
Podávejte s pečivem nebo nejlépe s vařenými či šťouchanými bramborami. Omáčku doplňte nakrájenou natí cibule nebo zelenými bylinkami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]