Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KUŘECÍ S POLENTOU

KRÁSNĚ ŽLUTÉ KAPÁNÍ V POLÉVCE
během dopoledne levný pokrm jednoduchá
Vývar s kapáním, které uvítají i celiaci, to proto že neobsahuje lepek. Zavářku připravíte stejně jako běžné kapání a díky kukuřici bude mít příjemně žlutou barvu.
KUŘECÍ S POLENTOU
na 6 porcí

Suroviny


kuřecí osek na polévku 500 g
kořenová zelenina 150 g
cibule 50 g
brokolice 50 g
sůl 12 g
kukuřičná krupice polenta 100 g
vejce 1 ks
olej 30 ml
mléko 100
petrželová nať  
muškátový květ  

Variace a možnosti

Do krupicové zavářky můžete přidat nasekanou petrželovou nať či jiné bylinky, popřípadě rozmixovaný špenát a vzniknou vám tak krásně barevné nočky nebo kapání v polévce.

Postup


1

Omyté kousky kuřecího oseku vložte do studené, mírně osolené vody a přiveďte k varu. Poté zmírněte teplotu tak, aby se polévka vařila jen velmi zvolna, aby probulávala. Asi po půl hodině varu přidejte do vývaru kousky kořenové zeleniny a cibuli. Přibližně za hodinu bude polévka vařená. Sceďte ji případně nakrájejte na kousky zeleninu a oberte maso.

2

V misce rozšlehejte vejce v mléce, přidejte sůl, trochu muškátového květu a olej. Poté vmíchejte kukuřičnou krupici. Vzniklé těsto by mělo být řídké. Nechte ho asi 10 minut odležet. V té době do sebe krupice nasaje vlhkost. Ztužené těsto protlačte struhadlem do vroucího vývaru. Vařte asi tři minuty.

3

Do hotové polévky vložte maso, zeleninu, posekanou petrželovou nať a případně ji dosolte. Podávejte ji čerstvou s úsměvem a radostí.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]