KUŘECÍ S POLENTOU
KRÁSNĚ ŽLUTÉ KAPÁNÍ V POLÉVCE
Vývar s kapáním, které uvítají i celiaci, to proto že neobsahuje lepek. Zavářku připravíte stejně jako běžné kapání a díky kukuřici bude mít příjemně žlutou barvu.
Postup
Omyté kousky kuřecího oseku vložte do studené, mírně osolené vody a přiveďte k varu. Poté zmírněte
teplotu tak, aby se polévka vařila jen velmi zvolna, aby probulávala. Asi po půl hodině varu přidejte do
vývaru kousky kořenové zeleniny a cibuli. Přibližně za hodinu bude polévka vařená. Sceďte ji případně
nakrájejte na kousky zeleninu a oberte maso.
V misce rozšlehejte vejce v mléce, přidejte sůl, trochu muškátového květu a olej. Poté vmíchejte kukuřičnou
krupici. Vzniklé těsto by mělo být řídké. Nechte ho asi 10 minut odležet. V té době do sebe krupice nasaje
vlhkost. Ztužené těsto protlačte struhadlem do vroucího vývaru. Vařte asi tři minuty.
Do hotové polévky vložte maso, zeleninu, posekanou petrželovou nať a případně ji dosolte. Podávejte ji
čerstvou s úsměvem a radostí.