na 4 porce
Suroviny
Variace a možnosti
Kari nikdy dlouho neopékáme, aby nezhořklo. Používejte kvalitní kari, které dá jídlu specifickou chuť a vůni. Do omáčky, můžeme společně s cibulkou přidat žampiony, nebo čerstvou kapii.
Postup
Kuřecí prsíčka jemně naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky cca 2 cm. Pak necháme ½ hodiny odležet v chladničce. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a utřeme česnek.
Na pánev nalijeme trochu olivového oleje, necháme rozpálit a na něm opečeme nudličky kuřecích prsíček, přidáme nakrájenou cibulku, česnek.
še krátce orestujeme, přidáme kari a zalijeme nejlépe 30% smetanou, která nám postupným vařením zhoustne v krémovou omáčku. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem, případně česnekem.
Jako přílohu doporučujeme bramborové chipsy, rýži, nebo i netradičně kuskus.
A nezapomeňte na vitamíny, takže servírujte s bohatou zeleninovou oblohou.