Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KUŘE NA DIVOKO

LEHKÁ VARIACE NA ZVĚŘINU
během dopoledne průměrná cena jednoduchá
Klasická variace na kuře pečené s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Záleží na vás zda doplníte ještě další koření nebo kousky jablek a podobně.
KUŘE NA DIVOKO
na jedno kuře

Suroviny


kuře 1 ks
kořenová zelenina 200 g
cibule 80 g
uzená slanina 60 g
sůl 15 g
divoké koření  
máslo 40 g

Variace a možnosti

K pečeni "na divoko" můžete přidat jalovec, snítku rozmarýnu ale třeba i trochu brusinkového či jeřabinového kompotu přímo do pekáče nebo až nakonec na stole. Pokrm doladí a pohladí trocha kysané smetany či pár kapek citronu.

Postup


1

Kuře rozdělte na čtvrtky nebo i menší části, opláchněte, osušte a osolte. Každou porci protkněte hranolkem nebo klínkem slaniny. Do nádoby na pečení vložte kořenovou zeleninu nakrájenou na stejnoměrné plátky či kostky, hrubě krájenou cibuli, divoké koření a na zbylou na drobno nakrájenou slaninu. Vše mírně podlijte vodou a zvolna pečte (do 150 stupňů) pod poklicí asi 40 minut.

2

V závěrečné fázi pečeni odkryjte a při teplotě okolo 190 stupňů dopékejte asi 10 - 15 minut. Na závěr potřete maso máslem, nechte chvilku dojít ve vypnuté troubě a neste na stůl.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2020 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]