KRŮTÍ NA VÍNĚ
ORIGINÁLNÍ A VYZKOUŠENÁ PEČÍNKA
Velmi jednoduchá příprava krůtího masa s kořenovou zeleninou a cibulí. Pokrm ozvláštní pečení na červeném víně a výrazné bylinné koření.
Postup
Krůtí maso, nejlépe ze stehna nakrájejte na větší kousky asi 50 - 70 gramů. Do každého kousku udělejte
zářez a do něho vložte kousek slaniny obalený kořením. Maso pak zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Do nádoby vhodné k pečení vložte na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na větší kousky krájenou
cibuli, bobkový list, provensálské koření a také opečené maso. Vše osolte, podlijte červeným vínem a velmi
zvolna pečte v troubě (120 - 140 stupňů). Nejlépe pod poklicí nebo alespoň přikryté alobalem. Po hodině
vyzkoušejte zda je maso měkké.
Pro závěrečné dohotovení dopečte při vyšší teplotě. Výpek případně dolijte vínem či vodou a lehce
zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve studené vodě. To proto aby se při zahušťování neudělali
pucky.
Na závěr nechte vše krátce prohřát ve vypnuté troubě a podávejte s brambory, vařenými fazolemi nebo
těstovinami.