Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KRÁJENÉ KUŘECÍ BIFTEČKY

ŠŤAVNATÉ BIFTEČKY S OVOCNOU OMÁČKOU
do 20 minut průměrná cena střední
Na kousky nakrájená kuřecí svalovina, promíchaná s kořením, vejci a škrobovou moučkou, vytvoří základ pro křehké řízečky nebo biftečky. Základní směs můžete různě doplňovat kořením i doplňky jako třeba zeleninou, slaninou a podobně.
KRÁJENÉ KUŘECÍ BIFTEČKY
na 4 - 5 porcí

Suroviny


kuřecí svalovina 600 g
vejce 1 ks
bramborový škrob 30 g
sůl mořská 12 g
provensálské bylinky suchá směs koření  
strouhanka 30 g
petrželová nať  
kečup jemný kvalitní 150 ml
víno bílé 150 ml
kompotované ovoce mandarinky, broskve 200 g
olej 100 ml

Variace a možnosti

Vyzkoušejte doplnit směs kuřecího masa nitkami mrkve a celeru a směsí posekaných bylinek. Také můžete obalit syrové biftečky v kukuřičné polentě. Po upečení budou krásně křupavé.

Postup


1

Maso nakrájejte na stejnoměrné menší kousky (nudličky), vložte je do misky, osolte a okořeňte. Přidejte vejce, škrobovou moučku a vše důkladně promíchejte. Případně nechte hodinku odležet ale není to nutné.

2

Před pečením vmíchejte do naloženého masa strouhanku a sekanou petrželovou nať, případně i jiné zelené bylinky. Namočenou rukou pak umáčkněte z masa kuličky, ty roztlačte za pomoci strouhanky do tvaru biftečků. Pečte je na rozpáleném oleji zvolna z obou stran.

3

Do rendlíku dejte bílé víno a kvalitní kečup případně trochu nálevu z kompotu a zvolna vařte až se odvaří voda a vše zahoustne. Na konec vložte prohřát pokrájené ovoce, například mandarinky.

4

Biftečky podávejte s rýží, bramborami či bramborovou kaší podle vaší chuti.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]