KRÁJENÉ KUŘECÍ BIFTEČKY
ŠŤAVNATÉ BIFTEČKY S OVOCNOU OMÁČKOU
Na kousky nakrájená kuřecí svalovina, promíchaná s kořením, vejci a škrobovou moučkou, vytvoří základ pro křehké řízečky nebo biftečky. Základní směs můžete různě doplňovat kořením i doplňky jako třeba zeleninou, slaninou a podobně.
Postup
Maso nakrájejte na stejnoměrné menší kousky (nudličky), vložte je do misky, osolte a okořeňte. Přidejte
vejce, škrobovou moučku a vše důkladně promíchejte. Případně nechte hodinku odležet ale není to nutné.
Před pečením vmíchejte do naloženého masa strouhanku a sekanou petrželovou nať, případně i jiné zelené
bylinky. Namočenou rukou pak umáčkněte z masa kuličky, ty roztlačte za pomoci strouhanky do tvaru
biftečků. Pečte je na rozpáleném oleji zvolna z obou stran.
Do rendlíku dejte bílé víno a kvalitní kečup případně trochu nálevu z kompotu a zvolna vařte až se odvaří
voda a vše zahoustne. Na konec vložte prohřát pokrájené ovoce, například mandarinky.
Biftečky podávejte s rýží, bramborami či bramborovou kaší podle vaší chuti.